petak, 2. ožujka 2012.

Njega noktiju i ruku



Danas me prijateljica zamolila da napišem post o tome kako njegujem svoje nokte i ruke. Već sam to namjeravala napraviti, a ona me je samo podsjetila :)

Kad sam se prošle godine preselila u Zagreb, muku sam mučila sa suhim rukama od hladnoće, pretjeranog grijanja u stanu, pranja suđa na ruke, te s kratkim noktima. Ruke bi mi znale toliko ispucati da sam imala ogrebotine po njima :(
Onda sam se odlučila naviknuti na pranje suđa s rukavicama. Malo čudno pri početku, ali danas mogu apsolutno sve s njiima. I svako čišćenje po stanu radim s njima. Istina, treba malo vremena da se naviknete, ali itekako isplativo za vaše ruke i nokte! :)
Za suhoću ruku nakon pranja probala sam mali milijun krema, ni jedna mi nije bila dovoljno hidratantna da spriječi pucanje i osjetljivost kože dok napokon nisam otkrila L'Occitane Karite kremu za ruke.
Usporedno s drugim kremama za ruke, L'Occitaneova je izrazito skupa, oko 150kn za 150ml, ali vrijedi svake kune!
Sadrži 20% karite maslaca i stvarno je nezamjenjiva za zimske dane!



Što se tiče njege noktiju, za rast sam koristila već spominjani Sally Hansen Nailgrowth Miracle lak kojeg se može kupiti na Ebay-u po cijeni od nekih 50ak kuna. Stavlja ga se i skida svako drugi dan i pomaže rastu noktiju. Ja ga više ne koristim jer su mi nokti dovoljno čvrsti, a za ovoliku dužinu im je trebalo neka 3-4 mjeseca stalnog mazanja.


Alternativa ukoliko vam Ebay nije dostupan je Eveline 8u1 lak za jačanje. Osobno ga nisam probala, ali po forumima ga cure strašno hvale. Duplo je jeftiniji od Sally Hansena a može ga se kupiti u bilo kojoj drogeriji koja drži Eveline kozmetiku.



Jednom tjedno prije lakiranja, uklanjam kožicu Afroditinim odstranjivačem kožice u gelu. Super proizvod koji jako dugo traje a cijena mu je 30ak kuna u Mulleru/Kozmu/DM-u. Stavlja se oko kožice da djeluje 2min i priloženim štapićem se kasnije ukloni. Pomaže da kožica noktiju ljepše izgleda i da nije suha.



Nakon svakog lakiranja, nokte premažem i Essence uljem za njegu noktiju i kožice. Cijena mu je oko 18kn, također u bilo kojoj drogeriji koja drži Essence.


To su svi proizvodi koje koristim za njegu. Sve ovo mi je stvarno pomoglo da mi nokti i dalje budu čvrsti i zdravi, ali najviše od svega to što sam se navikla da kućanske poslove i pranje suđa obavljam s rukavicama! :)
I ne zaboravite na svoju kremu za ruke! Mažite, mažite i mažite! :)

6 komentari:

  1. Super ti je post! Ja svoju kožicu režem škaricama, i katastrofa mi je. Jako brzo naraste i ne izgleda lijepo. Baš ću probati ovo od Afrodite!

    OdgovoriIzbriši
  2. Nemoj rezat! Nikako! Kupi ovo i maži uljem, pomoć će ti ;)

    OdgovoriIzbriši
  3. ma mažem ja mažem... al' koji put ni to ne pomaže :-(
    nego, imam tag na svom blogu, svrati po njega :-D

    OdgovoriIzbriši
  4. onda naulji ruke koji put pa ce bit bolje :) ozbiljno! :D
    tag je super, hvala! sutra cu ga odradit :))

    OdgovoriIzbriši
  5. Za kremu sam totalno lijena. Namažem ruke valjda jednom tjedno, i to ako se sjetim :S Što se tiče SH, već i ptice na grani znaju da meni nije pomogao. A Evelinu dižem spomenik...Isto kao i Afroditinom gelu...MOrala bi si uzet ovo essence ulje, jer si inače mažem kožicu baby uljem kad nalakiram nokte...Ako ovo pomaze i kod rasta, zbilja bi trebala isprobaat...

    OdgovoriIzbriši
  6. Ja stalno mažem kremom, ne mogu inače izdržat koliko mi se zimi suše ruke :(
    Možeš mazat kožicu i s maslinovim uljem, super je! Ne znam reć pomaže li ovo Essence ulje rastu iako to piše na njemu, nisam išla za tim ;)

    OdgovoriIzbriši

© Bubsi's nails, AllRightsReserved.

Designed by ScreenWritersArena