nedjelja, 30. rujna 2012.

Tips & Tricks


Dobila sam prijedlog da napravim post o lakiranju noktiju i svim "trikovima" koje koristim. Moram napomenuti da sam sve što ću vam prikazati naučila od stranih blogerica i da ništa nije moja izmišljotina.

1. Lakiranje od a do ž 

Prije par mjeseci objavila sam post Njega noktiju i ruku u kojem sam opisala koje sve proizvode koristim pri njezi.
I dalje je sve ostalo isto, a sada dodajem moj postupak lakiranja od samog početka do krajnjeg rezultata koji vam je uvijek prikazan na slikama.

Prvi korak pri lakiranju je bazni lak. Prije sam koristila Sally Hansen Nailgrowth Miracle lak za jačanje kojeg možete kupiti na Ebay-u a u zadnjih par mjeseci sam prešla na jeftiniju varijantu, Eveline 8u1 koji se pokazao iznimno dostojnom zamjenom. Također preporučam i Eveline Maximum Nailgrowth lak za brži rast. Njega koristim kad mi nokti popucaju pa trebam brzi oporavak.

Kada ste gotovi s baznim lakom, slijedi boja koju ste odabrali. Od laka do laka ovisi koliko će vam trebati slojeva, ali ja najčešće nanosim 2 srednje debljine. Imam li svaki puta isti način lakiranja ploče nokta, ne znam ni sama i mislim da to dosta ovisi o širini četkice laka. Na slikama prikazujem novi Catrice lak koji ima široku četkicu.
1. sloj laka

Nakon prvog sloja postavim četkicu okomito na nokat i lakiram sami vrh nokta da bi izbjegla rani "tip wear", tj ono skidanje boje koje prvo nastupa nakon dan-dva nošenja laka.


Čim lakiram svih 10 noktiju, slijedi novi sloj laka a nakon njega pričekam minutu-dvije i nanosim top coat za brzo sušenje i sjaj.
Što se njega tiče, moj definitivni broj jedan je INM Out The Door  kojeg možete kupiti na Ebay-u po cijeni s poštarinom od oko 50kn.
Koristila sam i Essence Better Than Gel Nails Top Sealer kojem je cijena oko 20ak kn. Ukoliko vam odgovara onda ste zbilja sretnica, jer za tako nisku cijenu dobijete top coat koji brzo suši, jako dugo traje na noktima a sjaj je neopisiv. Meni nažalost ne odgovara jer mi pucaju nokti, kao i od novog Essence top coata kojeg sam isprobavala u zadnje vrijeme. Stvarno šteta jer su duplo jeftiniji od INM-a.
Sada slijedi dio koji je po meni najvažniji da bi nokti lijepo izgledali. Moram priznati da se grozim kada vidim na nekoj curi lijepu nijansu na noktima upropaštenu obojanom kožicom oko nokta. Potrudite se nakon lakiranja i kistom očistite kožicu. Vjerujte mi, isplati se ;) Na slici sam namjerno lakirala neuredno da se vidi čišćenje.



Čistim kistom za gel liner, a možete kupiti Essenceov kojem je cijena oko 13kn. Napominjem da ćete kist morati promijeniti svakih par tjedana jer se isti zbog acetona počne raspadati.
U dnu ovog posta imate nove kistove kupljene u Offertissimi koje trenutno koristim. Za cijenu od 11kn su jako dobri.

Kako stalno lakiram nokte tako sam se ispraksirala pa čišćenja imam jako malo. Prikazat ću vam kako to izgleda na jednom noktu. 
Kada ste nalakirali top coat pričekajte minutu da se barem malo osuši jer ćete inače više razmuljati lak nego očistiti kožicu. 
Umočite kist u odstranjivač i pritisnete na vaticu da vam kist ne bude previše namočen acetonom  te postavite kist kao na slici i samo uz rub kožice prođete jednom.



I rezultat je:


Nakon što se lak osušio, njegujte kožicu uljem i pričekajte da upije. Iiiiiii, to je to! Nokti su spremni za slikanje :D



2. Puknuo vam je nokat? Rješenje postoji i za to :D

Ovo je vjerojatno najveća noćna mora svake blogerice. Nažalost sam trenutno u tom periodu, pukla su mi 3 nokta a jedan je na lijevoj ruci koju slikam :(
Kao što sam napisala, rješenje postoji. Možete nokat lijepiti dok vam ne izraste ali sumnjam da ćete ga uspjeti dovesti do prijašnje duljine zato što lijepljenjem nokat slabi a i različiti kućanski poslovi mogu oslabiti ljepilo pa vam se pukotina proširi.
No, ukoliko vam pukotina nije na samom korijenu onda će i nokat brže rasti pa lijepljenje nije dugo potrebno i ne šteti toliko a nitko neće primjetiti da vam zapravo nedostaje dio nokta :)

Za ovaj pothvat potrebno vam je:
- vrećica čaja
- ljepilo za nokte (ja koristim Essence SOS Nail Glue)
- rašpica, po mogućnosti s različitim stranama (Essence 4u1)



Postupak:

Očistite nokat od laka i masnoće. Od vrećice čaja izrežete mali komadić kojeg ćete nalijepiti na nokat. U tutorialima na youtube-u sam gledala da cure lijepe i preko cijelog nokta. Nisam to probala jer osobno mislim da je i ovo dovoljno.

Ovako izgleda moj puknuti nokat :( Vidite da je pukotina uz sam korijen.



Pukotinu premažite ljepilom i odmah pincetom stavite izrezani dio vrećice preko. Ponovo premažite taj dio ljepilom i pričekajte da se osuši.



 Kada je suho uzmite rašpicu i s prvom najgrubljom stranom rašpajte dok ne izjednačite rubove vrećice s  pločom nokta. Izmjenjujte strane rašpice da bi se pukotina što manje vidjela.


Na kraju premažite base coatom i nokat je spreman za lakiranje :D




Zalijepljenu vrećicu možete skinuti na isti način kao i lak sa šljokicama.



3. Skidanje laka sa šljokicama

Iako je ovo ponavljano već mali milijun puta i dalje slušam kako se neke cure žale da su strugale šljokice pola sata s nokta pa od viška glava ne boli da i ja ponovim kako se to radi bez muke.


Potrebna vam je aluminijska folija, pamuk i odstranjivač laka.
Kada već spominjem odstranjivač, definitivno najbolji a i najjeftiniji je Aveo Mandel kojeg možete kupiti u Mulleru po cijeni 3,90kn za 125ml.

Natopite pamuk u odstranjivač, prislonite na nokat i zamotajte folijom.
Ukoliko su šljokice malo veće (ne one sitne kao recimo kod Essence Hello Holo) trebat će vam nekih 5min držanja folije da se skinu. Za ove sitinije, dovoljna je minuta-dvije.

U mom slučaju, radi se o Essence Twins šljokicama koje su malo veće.







I bez ikakve muke dobili ste potpuno čist nokat :)

Ja ovakav način skidanja laka koristim još i kada imam crvene nokte ili bilo koju tamniju boju. Postupak je isti samo vam je potrebna minuta držanja folije. Ovako postignete da vam lak ne oboja nokte pri skidanju.



Mislim da je to to od ovog posta, ukoliko imate kakvih pitanja slobodno mi se obratite. Nadam se da sam pomogla onima koji nisu znali za ovakve metode :)

Uživajte u vikendu i čuvajte nokte!








2 komentari:

  1. Odlican post! Posebno ovo poslednje sa folijom!

    OdgovoriIzbriši
  2. a što mislite o korištenju kozmetike iz Francuske?Slijedi zanimljiv izbor https://chemialux.pl/

    OdgovoriIzbriši

© Bubsi's nails, AllRightsReserved.

Designed by ScreenWritersArena